National Day of Unplugging: hoe unplug jij?

A.s. vrijdag (mijn verjaardag!) start met zonsondergang om 18.35 uur wereldwijd de National Day of Unplugging. Jouw kans om samen met meer dan 112.000 mensen uit meer dan 206 landen 24 uur offline te zijn! Een goede voorbereiding is het halve werk. Daarom deze week 2 korte blogs hoe je in 2 stappen van dit weekend een onvergetelijke ervaring maakt. Vandaag stap 1:

Stap 1: Bedenk hoe jij wil ‘unpluggen’
Ga na wat werkt voor jou. Ga je voor de volledige 24 uur? Of kies je er voor om maar een deel van de dag offline te zijn? En leg je dan je telefoon en andere digitale apparaten helemaal weg? Of wil je wel telefonisch bereikbaar zijn en sms-en?

Kies je voor dat laatste, bedenk dan hoe je offline gaat: Schakel je tijdelijk je wifi en gegevensverbinding van je telefoon uit? Of installeer je liever een app waarmee je apps op je telefoon kan uitschakelen? Ik ben groot fan van de Offtime app (Android). Voor IOS kun je de Freedom app downloaden.

Misschien nog wel de beste tip: Doe het SAMEN! Heb je meteen een mooie aanleiding om offline af te spreken! Daarover volgende keer meer.

Liefs

2 thoughts on “National Day of Unplugging: hoe unplug jij?

  1. Hoi, remember dat we het over mijn lieve puberdochter hadden (bij bv Amstelveen)? Zij gebruikt quality time, zelf uitgezocht. Heb ik het toch niet helemaal verkeerd gedaan, die opvoeding. ? Zit ze nu 30 ipv 40 uur op haar mobiel, mooi begin….

    1. Ha Margreet, wat goed om te horen zeg. Fijn dat het haar helpt. En helemaal mooi dat ze hem zelf heeft uitgekozen! Ik kende de app zelf nog niet. Ga hem eens proberen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.