Time for a change! Doe je mee?

Dit weekend keek ik naar een stukje uit De Wereld Draait Door van afgelopen vrijdag. Misschien heb je het wel gezien. Hans Schnitzler, schrijver van het boekje ‘Kleine filosofie van de digitale onthouding’ legt hier uit hoe ons gebruik van social media ten koste gaat van onze aandacht en onze werkelijke betrokkenheid bij elkaar.

Ik ging hier gelijk op ‘aan’. Ik doe niks met Facebook, ben maanden geleden gestopt met Twitter en heb een Instagram account waar ik nooit iets mee doe. Alle piepjes en meldingen op mijn telefoon staan uit.

En toch word ik elke keer weer als een magneet naar mijn telefoon getrokken.

Ik check mijn mail, What’s app en Pinterest op de meest onhandige momenten. En ben dan zomaar ineens weer een half uur verder. Om na 5 minuten weer m’n telefoon te pakken. Herkenbaar?

Voor mij is nu het moment gekomen hier verandering in te brengen. Voor mezelf, maar vooral de mensen om me heen. Omdat ik geloof dat aandacht het mooiste is wat we een ander kunnen geven.

Doe je met me mee?

Fijne week!

Liefs

Margo

P.S. En waarom dan een online blog over meer offline zijn? Omdat ik een missie heb. En voor die missie wil ik zo veel mogelijk mensen bereiken. Op een zo bewust mogelijke online manier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.