Lekker luie vakantie blog

Deze week jouw maandagmorgen inspiratie voor één keer op woensdagochtend. Omdat het vakantie is. En omdat ik de laatste dagen van 2017 heerlijk lui op gezinsretraite was samen met zoontje Thijs van vier. Tweeënhalve dag waren we te gast bij Wim Heusinkveld en Ida te Lindert. Die met de Maanhoeve een prachtige plek hebben gecreëerd om meditatie, mindfulness en stilte te beoefenen.

Alles mag er, niks moet.

Spelen in de hooiberg, samen muziek maken, eten aan lange tafels. Schapen hoeden op de heide, weer warm worden bij de open haard en tijdens een meditatie stilstaan bij waar je dankbaar voor bent in  je leven. Zo’n fijne, ontspannen afsluiting van het jaar. En een mooie gelegenheid om na te denken over 2018 en Go Happy Offline!

Wim Heusinkveld en Ida ter Lindert: Twee geweldig mooie mensen die je het gevoel geven helemaal thuis te zijn. Foto: Studio Kleurdoos

Hoe meer ik anderen vertel over Go Happy Offline en mijn missie, hoe meer inspirerende verhalen ik hoor. Bij yogavriendin M. hebben ze elke maandagavond een schermvrije avond. Iemand anders vertelde me dat zij en haar man op zondag pas na 12.00 uur hun telefoon aan zetten om echt even helemaal samen te zijn. En een jongen die ik sprak vertelde me hoeveel beter hij slaapt, sinds hij weer een wekker gebruikt om wakker te worden.

Een jongen die ik sprak vertelde me hoeveel beter hij slaapt, sinds hij weer een wekker gebruikt om wakker te worden.

Van zulke dingen word ik dus enorm blij. Vandaar dat ik het komende jaar met allerlei mensen in gesprek ga over hoe zij  ‘offtime’ organiseren in hun leven. Wat ze dan doen en wat dit hen brengt. Maar ik zal ook stil staan bij de mooie dingen die online zijn ons brengt en een aantal handige, voor mij inmiddels onmisbare, apps met je delen.

Een maand lang geen social media, zo min mogelijk gebruik van het internet en daardoor zoveel mogelijk ‘echte ervaringen’.

Komende week begin ik met het ‘Digital-Declutter-Experiment’ van Cal Newport, schrijver van Diep Werk. Een maand lang geen social media, zo min mogelijk gebruik van het internet en daardoor zoveel mogelijk ‘echte ervaringen’. Om zo te ontdekken welke online activiteiten waarde toevoegen aan mijn leven en met welke ik beter kan stoppen. Ik laat het je weten!

Voor nu wens ik je een heel gelukkig 2018 met veel mooie offline momenten vol echt contact en verbinding!

Liefs

P.s. Om meer ruimte te scheppen voor mijn ideeën en om dicht bij mijn ideaal van echt contact en verbinding te blijven, schrijf ik jouw maandagmorgen inspiratie voortaan één keer per 2 weken!

Foto header: Christina Naaijer-Heusinkveld

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.