Zet in je agenda: National Day of Unplugging

Ben jij op zoek naar een mooie aanleiding om nu echt een keer wat langer offline te zijn? Dit is je kans! Tijdens National Day of Unplugging op 9 en 10 maart leggen wereldwijd meer dan 112.000 mensen van zonsondergang tot zonsondergang hun telefoon aan de kant, om weer verbinding te maken met de mensen en de wereld om hen heen.

“Almost everything will work again if you unplug it for a few minutes, including you.” Anne Lamott

Een prachtig initiatief – op mijn verjaardag nog wel! – waar ik ontzettend blij van word en waar ik heel graag samen met jou aan meedoe!

Wil jij ook weer een keer ervaren hoe het is om weer even helemaal offline te zijn? Meld je dan hier aan en “Take the pledge”. Volgende week stuur ik een aantal tips, om van deze 24 uur echt een feestje te maken! Of juist hele fijne you-time natuurlijk. Tot snel!

3 thoughts on “Zet in je agenda: National Day of Unplugging

  1. Ik ben een week offline geweest. En in die week heb ik een hoop ontdekt. Bijv. hoeveel tijd ik eigenlijk achter mijn scherm(en) doorbreng! En dan dacht ik nog dat ik niet zo’n ‘grootverbruiker’ van sm en whapp was!! Pffff…ik vind het schokkend. Echt! En nu ik weer ‘ gewoon’ doe, val ik in het oude patroon.

    Wat het me opleverde ( weet ik nu na die week detox)? Meer rust, meer tijd, meer aandacht voor mezelf en mijn dochter, meer gesprekken met m’n dochter, meer tevredenheid ( ja echt!), meer creativiteit (!!! deze vond ik zeer verrassend en heel erg prettig!), minder haast en gejaagd gevoel, meer bewustzijn, minder snaaien ( achter scherm stop ik gewoon eten in mn mond zonder erbij stil te staan wat en hoeveel), eerder naar bed!!

    Ook merk ik dat het bijna onmogelijk is om geen whapp te hebben! Ik heb een afspraak gemist, omdat iemand mij een appje stuurde ( die ik niet ontvang, want ik heb whapp eraf gegooid), een activiteit organiseren zonder groepsapp lijkt ineens heel lastig, mijn smsjes worden niet door iedereen gelezen. En…men gaat mij nu via messenger proberen te bereiken! En dat heb ik ook niet!
    Echt grappig om dit van een afstandje te bekijken!

  2. Wauw Carina, wat ontzettend mooi om te lezen. Heel herkenbaar ook! Ook die terugval haha. Ik heb ook nog steeds van die dagen. Wat mij erg helpt is dat ik geen enkel piepje of melding meer op mijn telefoon heb staan en we hier thuis tegenwoordig de afspraak hebben dat om 20.30 onze telefoons uitgaan. Dan houd je toch ineens veel tijd over! Als jij één ding van je digtiale detox zou willen meenemen naar je ‘gewone leven’, wat zou dat dan zijn?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.