De grote Draai-het-eens-om challenge

Herken je dat? Dat, als je in je drukbezette leven dan een keer een moment voor jezelf hebt, je gelijk meteen een enorme to-do lijst voor jezelf creëert? Ik ben daar heel goed in ;-).

Zo klik en scroll ik mezelf door merendeel van de ochtend heen.

Ik heb sinds begin dit jaar – oh zo luxe – de woensdagochtend helemaal voor mezelf. Geen kinderen, geen man, 100% me-time. Nou ja, me-time. Die 3 uurtjes vliegen vaak voorbij – en als ik niet uitkijk breng ik ze voor het merendeel achter mijn telefoon, laptop of I-pad door. Boodschappen bestellen, nog even dit regelen, dat opzoeken en ‘oh, dat is ook interessant zeg!’ Zo klik en scroll ik mezelf door merendeel van de ochtend heen. En kom ik vaak nauwelijks nog toe aan de dingen die ik van plan was om te doen: op mijn gemakje koken, een rondje door de duinen lopen, in de zon in de tuin een boek lezen.

Ik sloot mijn ochtend af met een kop thee op in de zon en voelde me zo blij en vol energie. En dat gevoel is de hele dag niet meer weggegaan.

En daarom draaide ik het afgelopen woensdag om: Trok ik ’s ochtends gelijk mijn hardloopkleren aan, bracht onze kindjes weg, speelde een half uurtje piano en liep – woehoe vreugdedansje – na maandenlang trainen met de fysio- eindelijk weer een rondje hard. Om vervolgens te ontdekken dat je prima de boodschappen binnen 20 minuten kunt bestellen en dat je dan zelfs nog tijd over houdt om je what’s app berichtjes te beantwoorden en wat mailtjes te sturen. Ik sloot mijn ochtend af met een kop thee op in de zon en voelde me zo blij en vol energie. En dat gevoel is de hele dag niet meer weggegaan.

Gek eigenlijk waarom we de dingen waar we oprecht blij van worden pas helemaal aan het einde van ons To-Do lijstje staan. Dat To-Do lijstje zonder eind.

Gek eigenlijk waarom we de dingen waar we oprecht blij van worden, pas helemaal aan het einde van ons To-Do lijstje staan. Dat To-Do lijstje zonder eind. Terwijl dat nou juist de dingen zijn die vaak zo goed voor ons zijn, omdat we er door ontspannen, energie van krijgen, we er goed mee voor onszelf zorgen.

De grote Draai-Het-Eens-Om Challenge

Daarom heb ik deze week de grote Draai-Het-Eens-Om Challenge voor je: Begin volgende keer dat je een moment voor jezelf hebt eens met datgene waar je echt blij van wordt. En als je niet meer precies weet wat dat is -ja dat kan!- denk dan eens aan die dingen die je als kind zo graag deed. Ontdek weer opnieuw hoeveel plezier en energie je dit geeft. Om daarna weer opgewekt en vol energie met je To-Do lijst verder te gaan (en misschien wel te ontdekken dat je het merendeel van de dingen die daar op staan eigenlijk helemaal niet zo belangrijk zijn!). Ik wens je veel plezier. Laat je weten hoe het was?

2 thoughts on “De grote Draai-het-eens-om challenge

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.