Met deze tips ben je heel eenvoudig vaker offline

Carina was, geïnspireerd door mijn blog, een week offline. En ze vond het geweldig! Maar na haar detox verviel ze gelijk weer in haar oude patroon. En vroeg ze me om tips. En natuurlijk deel ik die óók graag met jou! Mijn persoonlijke favoriet is tip 2. Om eerlijk te zijn: ik wil echt niet meer anders. Maar ook 3 werkt goed voor mij. Ben benieuwd hoe dat voor jou is. En welke tips je nog mist! Laat je me het weten?

Tip 1: Koop een wekker! En maak van je slaapkamer een telefoonvrije zone. Je zult zien dat je veel beter slaapt en dat je ’s ochtends niet meteen naar je telefoon grijpt. En zeg nou zelf: Het is toch veel fijner om rustig en met aandacht je dag te beginnen dan je direct te storten in de niet aflatende stortvloed van meldingen, berichtjes en wereldnieuws?

Tip 2: Verwijder al je notificaties van je telefoon. Dus nee, niet alleen je geluid op stil, maar elk symbooltje, cijfertje en piepje dat aangeeft dat je een nieuw bericht of update hebt. Zo wordt je niet
elke keer getriggerd om op je telefoon te kijken, maar bepaal je zelf wanneer je online gaat. En dat voelt veel fijner toch?

Tip 3: Geef je telefoon een vaste plek in je huis (bij voorkeur ergens waar je hem niet ziet). Leg hem ergens in een la, in een kastje op de gang of laat hem bewust onder in je tas zitten. Als hij niet onder handbereik is, ben je veel minder geneigd om hem te pakken. En ervaar je direct meer rust.

Tip 4: Haal je meest favoriete apps van je beginscherm. Verstop ze ergens achterin je telefoon. Zo creëer je een extra drempel om ze te openen. Wil je er echt voor gaan? Haal ze dan helemaal van je telefoon en ervaar het verschil!

Tip 5: Zet na 20.30 ’s avonds al je schermen uit. Moet je eens kijken hoeveel tijd je ineens over houdt voor al die dingen die je eigenlijk zo graag doet.

En Carina? Die heeft uiteindelijk besloten om What’s app helemaal van haar telefoon te halen. En is daar nog iedere dag ontzettend blij mee.

Liefs

2 thoughts on “Met deze tips ben je heel eenvoudig vaker offline

  1. Tip 2 in uitvoering gebracht. En heb er nog een; laat je telefoon (vaker) thuis en als je m toch bij je hebt, laat m in je tas.

    1. Ha Bapke, wat mooi! Merk je verschil?

      En inderdaad, goede tip, je telefoon vaker thuis laten of onder in je tas laten zitten! Het geeft mij altijd een heerlijk vrij gevoel als ik zonder telefoon de deur uit ga!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.