Lege ruimte

Herken je dat? Dat je op een avond je agenda bekijkt en tot de conclusie komt dat je tot de zomervakantie bijna geen lege weekenden meer hebt? En dat zelfs je doordeweekse avonden bijna allemaal vol zitten?

Met een leuke baan, 2 goede vriendinnen die in dezelfde week trouwen, mijn geliefde die het jaarprogramma van 365 dagen succesvol doet, 2 kleine kinderen met schoolreisjes, sponsorlopen en noem maar op, ‘ons’  Syrische gezin dat we hier een beetje op weg helpen en alle plannen die ik heb met Go Happy Offline, overkwam het me van de week weer eens een keer: Een agenda zo vol dat ik het er benauwd van kreeg.

En dat is nu precies wat ik níet wil in mijn leven. En daarom ben ik gaan schrappen. Heb ik de Vrijgezellen van een goede vriendin afgezegd (au!), heb ik besloten dat ik niet naar  dat geweldige, maar voor mij veel te late Unwired event ga in het Fotomuseum in Rotterdam. Heb ik bedankt voor een feestje waar ik wel veel zin in had, maar wat gewoon net even te veel was die week. En zo kan ik wel even doorgaan.

Langzaam maar zeker ontstond er weer ruimte. Niet alleen in mijn agenda, maar ook in mijn hoofd.

Ademruimte. Lege tijd. Tijd waarin niks hoeft, waarin ik mijn telefoon ver weg in een la kan stoppen, de dag kan laten ontstaan zoals die ontstaat. Alleen, of juist samen met ons gezin. Ik ben er heilig van overtuigd dat we niet zonder dit soort momenten kunnen. Dat dit misschien wel de momenten zijn waar het om draait. Ik ga mijn agenda daarom weer goed bewaken. Mijn telefoon om 20.30 ’s avonds uitzetten. En ondertussen genieten van hoe het leven zich hier en nu ontvouwt.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.