Een weekend offline

Zijn bij jou de laatste weken voor de zomervakantie ook altijd zo druk? Ik heb wel eens het gevoel alsof we alle afspraken van het hele jaar in 2 maanden willen proppen. Gelukkig heb ik een manier gevonden om hier even los van te komen. Iets waarmee je direct een vakantiegevoel krijgt. Iets heel simpels, wat je vanuit je luie stoel kunt regelen en waarvoor je niet eens de deur uit hoeft – maar dat mag wel natuurlijk. Ik raad het je zelfs aan: naar buiten gaan.

Gelukkig heb ik een manier gevonden om hier even los van te komen.

En wat dat dan is? Gewoon, een weekend offline gaan. Haha, verrassend hè? Maar het werkt echt. Je moet misschien even een drempel over en het zal best wennen zijn in het begin, maar daarna wil je niets anders meer, echt! Om je een handje te helpen, heb ik alvast een weekend gepland: zaterdag 26 en zondag 27 mei. Komend weekend dus. En natuurlijk doe ik met je mee, want samen is het leuker dan alleen.

Hoe het werkt

 • Haal op vrijdagavond 25 mei je meest gebruikte social media apps van je telefoon. Dat voelt misschien gek, maar trust me – een beter begin van je weekend bestaat niet
 • Zet 2 uur voordat je gaat slapen alvast je gegevensverbinding en wifi uit
 • Ben je echt hardcore verslaafd? Installeer dan een app (Freedom of Quality Time) waarmee je automatisch al je apps blokkeert – uitzonderingen mogelijk (Google Maps bijvoorbeeld!)
 • Geniet van een heerlijk rustig weekend!

Klik hier voor meer inspiratie (pas op – echt heel leuk).

Laat je me het weten als je meedoet?

Liefs

3 thoughts on “Een weekend offline

 1. Hmm zet me aan het denken. Dank je wel daarvoor. Offline met mn social apps dat klinkt prima. Maar vraag me nog af hoe ik het zou vinden om als alleenwonende ook Whatsapp uit te zetten en daarmee mn contact met anderen…
  Dank je wel voor deze gedachte/gevoel. Ik ga uitzoeken wat her met me doet en waarom.
  X Karin

 2. Ha Karin,

  Mooi wat je schrijft. Ik ben benieuwd waar je op uit komt. Het kan helpen om er voor te zorgen dat je al plannen hebt voor het weekend dat je offline gaat. Of dat je er juist voor kiest helemaal geen plannen te maken en dat het dan ook niet erg is als er dus niks gebeurt. Ik zal Carina (die eerder reageerde op dit blog) eens vragen hoe zij dit ervaart. Laat het je weten!

  En gelukkig kun je nog prima sms-en als je offline bent!

 3. Hi Karin en Margo!

  Wat vind je er lastig aan, tenminste…dat is wat ik lees, Karin?
  Ook ik ben alleenstaand(e moeder). En ik heb al maanden geen whatsapp meer. Dat gaat prima. Want ik ben net zo goed bereikbaar via sms. Alleen is sms nèt even wat minder snel en uigebreid, waardoor ik en mijn contacten toch minder berichtjes sturen. En dat vind ik erg prettig. Iedereen weet het van mij en accepteert het, op een vriendin na. Met haar van alles uitgeprobeerd en nu mailen we.
  Ook met mijn puberdochter werkt het prima!

  Overigens heb ik vandaag whatsapp, alleen voor vandaag en morgen, geinstalleerd, omdat ik op Nature Quest ga en ik graag deel wil nemen aan de groepsgesprekken hierover. Ik voelde me buitengesloten zonder deel te kunnen nemen.
  Verder weet niemand dat ik whatsapp weer heb en dat hou ik zo ;-). Het doet iets heel raars met me…ik check de hele tijd of ik een appje heb! En voelde meteen veel onrust toen ik alle gemiste berichtjes van de laatste tijd ( véél!!!!) binnenkreeg!
  Hartegroet, Carina

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.