Zo creëer je heel eenvoudig meer rust in je hoofd

Niet zo lang geleden wilde ik even wat opzoeken op de telefoon van mijn moeder (altijd handig als je zelf offline bent ? ). Ik moest 3 keer swipen en toen nog eens heel goed zoeken, voordat ik Chrome had gevonden. En toen realiseerde ik me ineens hoe fijn het is dat ik een tijdje geleden alle overbodige apps van mijn telefoon heb verwijderd. En hoe blij ik ben dat ik de apps die ik nog wel gebruik, in mapjes heb gezet. Op mijn startscherm staan alleen nog maar de tijd en helemaal onderaan 4 vaste icoontjes. Op het tweede scherm staan de apps die ik veel gebruik en een aantal mapjes met apps. Zo heb ik het mapje ‘Financiën’, ‘Tools;’, ‘Kids’ en Social Media. In het mapje ‘Systeem apps’ zitten alle apps die ik niet gebruik, maar niet kon verwijderen. Op de achtergrond een foto van een kunstwerk van onze zoon en that’s it.

Wil jij ook meer rust op het scherm van je telefoon en daardoor mee rust in je hoofd?

Wat ik er vooral fijn aan vind is dat je niet meer continue alle apps voorbij ziet komen én dat ik voor What’s app een stapje extra moet doen om de app te openen. Wat ook helpt is dat 21.00 uur mijn telefoon automatisch op offline springt (lang leve de Offtime app) – terwijl dat nou net vaak het moment is dat naar mijn telefoon grijp. Wil jij ook meer rust op het scherm van je telefoon en daardoor mee rust in je hoofd? Dat doe je als volgt:

En hoppa, klaar is Kees. Nog geen 5 minuten werk – en het geeft je direct een opgeruimd gevoel, elke dag weer.

  • Open het beginscherm van je smartphone.
  • Delete allereerst de apps die je toch niet gebruikt en alleen maar ruimte innemen op je telefoon en dus in je hoofd.
  • Zet de apps die je niet kunt deleten in een mapje ‘Systeem’ (wanneer je de ene app sleept naar de andere, ontstaat er vanzelf een mapje)
  • Kies welke apps je vast onderaan je startscherm wil hebben.
  • Maak vervolgens de rest van je startscherm leeg, door de apps naar je 2de scherm te slepen
  • Kies welke apps je op dit scherm wil hebben staan en zet de rest van je apps in mapjes.
  • Kies een mooie rustige achtergrond.

En hoppa, klaar is Kees. Nog geen 5 minuten werk – en het geeft je direct een opgeruimd gevoel, elke dag weer.

 

Tagged ,

2 thoughts on “Zo creëer je heel eenvoudig meer rust in je hoofd

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.