Zomer challenge

Het is acht uur ’s avonds. In huis heerst absolute rust. De tuindeuren staan open. Buiten zingt een merel. Ergens wordt een stoel verschoven. Ik ben moe na een dag werken. Nog een beetje loom van een heerlijke vakantie. Wat was het fijn. Uiteindelijk zijn we nooit in Normandië beland, maar zijn we blijven hangen op onze favoriete camping in Zeeuws Vlaanderen. Haaientanden zoeken op het strand, fietsen door de duinen, of gewoon een beetje aanklooien op de camping. Geen What’s app, geen krant, geen mail. Ik was echt even helemaal weg. Tot het moment dat mijn moeder belde dat mijn oma in het ziekenhuis was opgenomen. Sh*t.

Omaatje. Terwijl ik naar haar toe rijd, bedenk ik me hoeveel er kan veranderen in een mensenleven.Toen mijn oma werd geboren, had nog bijna niemand een vaste telefoon. Nu staan we continue met elkaar in verbinding. En ik vraag me af hoe de wereld eruit zal zien als ik 91 ben.

Van één ding raak ik steeds meer overtuigd: Het digitale tijdperk is nog maar net begonnen. En er is geen weg terug.

Van één ding raak ik steeds meer overtuigd: Het digitale tijdperk is nog maar net begonnen. En er is geen weg terug. Het internet heeft ons geweldige dingen gebracht en er komen technologische ontwikkelingen op ons af die onze verwachtingen ver te boven gaan. Het heeft geen zin om ons hier tegen te verzetten.

En vooral datgene wat techniek ons niet kan bieden – liefde, aandacht, echt doorleefd contact – koesteren, bewaken, een plek geven in ons leven.

Wat we wel kunnen doen, is op zoek gaan naar manieren om hier op een bewuste manier mee om te gaan. En vooral datgene wat techniek ons niet kan bieden – liefde, aandacht, echt doorleefd contact – koesteren, bewaken, een plek geven in ons leven.

Ik nodig je daarom uit om het deze zomer gewoon eens te proberen.

Ik nodig je daarom uit om het deze zomer gewoon eens te proberen. Je meest gebruikte social media apps van je telefoon te gooien. What’s app ergens ver weg in een mapje op je telefoon te verstoppen. Je gegevensverbinding en je wifi uit te zetten. En te ervaren wat dat met je doet. Hoe het is om echt even helemaal weg te zijn. Al is het maar een week. Al ben je gewoon thuis. Even niet continue naar je telefoon grijpen. Loskomen van het alledaagse. Langzamer leven. Nog niet zo heel lang geleden was dat heel gewoon.

Ik ga daar in ieder geval voor. Je ontvangt deze zomer dan ook geen Offline Inspiratie van mij. Want ik wil naar buiten. Lezen in de nieuwe Salt. IJskoude Limoncello drinken. Piano spelen. Boeken lezen. Niets doen. En dat wens ik ook jou toe. Fijne zomer!

Liefs

PS Hier nog wat fijne (online!) inspiratie: Een half jaar zonder smartphone. Met dank aan Elly voor de tip!

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.