Do more things that make you forget your phone

‘Do more things that make you forget your phone’. Wat blijft dit toch een goede quote. En vooral ook zo waar. Ik moest er laatst weer aan denken toen ik zo maar ineens een middag aan het koken was. De keuken lag bezaaid met kookboeken, onze kinderen waren aan het spelen en ik draaide de lekkerste bietenburgers (ja die zijn echt heel lekker 😉 ), bietenspread en pompoencake in elkaar.

En het deed me weer eens beseffen hoe belangrijk het is om bewust tijd voor dit soort dingen te maken. Om lege ruimte in je agenda te creëren waar je niks hoeft, zodat dit soort momenten kunnen ontstaan.

Tijdens het hakken, snijden, roeren overviel me ineens zo’n enorm gevoel van ontspanning. Borrelde er een intens geluksgevoel in me op. Helemaal toen het hele huis naar pompoencake begon te ruiken. Het deed me weer eens beseffen hoe belangrijk het is om bewust tijd voor dit soort dingen te maken. Om lege ruimte in je agenda te creëren waar je niks hoeft, zodat dit soort momenten kunnen ontstaan. Je je weer even kan opladen omdat je echt iets doet waar je blij van wordt. Zelfs op een doodgewone vrijdagmiddag.

Hoe is dat voor jou? Bij welke dingen vergeet jij je telefoon te checken? Met wie ben je dan? En lukt het je om daar bewust tijd voor vrij te maken in je agenda? Deel het hieronder, of, veel leuker!, kom er over meepraten op zaterdag 27 oktober van 16.00 – 17.00 uur tijdens het ‘Hot topic: leven zonder je smartphone.’ in de bibliotheek Amstelveen Stadsplein. Ik kijk er naar uit je te ontmoeten!

 

4 thoughts on “Do more things that make you forget your phone

  1. Ik vergeet mijn telefoon wanneer de kleine Evan (4 weken) aan mijn borst drinkt… Die gretige smak, zuig en slik geluidjes vervullen me met intense moederliefde

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.