Mijn guilty pleasure

Heb jij ook een guilty pleasure? Iets waar je van je zelf van vindt, dat je dit eigenlijk niet leuk, fijn of grappig hoort te vinden, maar waar je stiekem toch ontzettend van geniet? Hoe bewust ik ook met mijn telefoon om probeer te gaan, ook ik heb er eentje. Al ben ik er nog niet helemaal over uit of het nou een guilty pleasure of stiekem toch een quality time momentje is.

Hoe bewust ik ook met mijn telefoon om probeer te gaan – ook ik heb een guilty pleasure. Al ben ik er nog niet helemaal over uit of het nou een guilty pleasure of stiekem toch een quality time momentje is.

Het zit zo: Op vrijdagochtend hebben ons dochtertje Anne (3,5) en ik een ochtend samen. Meestal bestaat die uit boekjes lezen, een spelletje doen, koekjes bakken, de was opvouwen en de planten water geven. Maar er is één ding dat ze het allerliefst doet: samen filmpjes kijken in het grote bed!

En terwijl ik normaal mijn telefoon zo min mogelijk gebruik waar onze kleintjes bij zijn, was dit het ideale moment om me even helemaal onder te dompelen in de digitale wereld.

Een paar weken geleden, het was van dat koude, sombere weer, had ze me weer een keertje overgehaald. “Ik heb een goed idee mamma: Dan pak ik de I-Pad en dan mag jij je boek en dan gaan we samen in het grote bed.” En dus keken we, lekker warm ingestopt, Peppa Big. Maar ook nu had ik dat na drie afleveringen wel gezien. En terwijl ik normaal mijn telefoon zo min mogelijk gebruik waar onze kleintjes bij zijn, was dit het ideale moment om me even helemaal onder te dompelen in de digitale wereld. Eindelijk even die dingen opzoeken, die ik nog zo graag wilde bekijken. Iets over dat zero waste project waar ik over had gelezen, dat  duurzame winkeltje waar ik nog een keer heen wil. En vervolgens blijven doorklikken en zoeken naar nog meer leuke en inspirerende dingen. Maar ook eindelijk even dat appje sturen aan die vriendin, waar het steeds maar niet van kwam.

En zo lagen we, kijkend naar onze schermpjes, meer dan een uur dicht tegen elkaar aan in bed. Misschien niet helemaal waar ik voor sta, maar wel een speciaal momentje om te koesteren!

En nu ben ik natuurlijk benieuwd: heb jij ook een guilty pleasures? Leuk als je ze deelt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.